23948sdkhjf

DHL stöttar unga cancerdrabbade i nytt program

DHL Freight är ett av nio företag som går in i ett mentorskapsprogram för unga cancerdrabbade, som inom Projekt Playgrounds ska hjälpa barn i Sydafrika att få vara just barn.
Nio unga cancerdrabbade svenskar kommer inom kort att åka till Sydafrika för att bygga ett rehabiliteringsrum i den sydafrikanska kåkstaden Langa utanför Kapstaden. Bakom resan ligger den ideella organisationen Projekt Playgrounds i samarbete med organisationen Unga Cancer, för unga vuxna som lever med cancer. Tillsammans med nio företag bygger man upp ett mentorskapsprogram, dels för att stötta arbetet med att ge utsatta barn och ungdomar i Sydafrika en meningsfull fritid, och dels för att hjälpa de cancerdrabbade ut i arbetslivet.

Var och en av deltagarna från Ung Cancer har parats ihop med ett passande företag. Ett av de företag som ingår i mentorskapsprogrammet är DHL Freight, som bidrar med en kontaktperson till en utvalt ungdom.

Rollen som kontaktperson har utlysts internt på DHL, och lockade många intresserade anställda. Den som valdes ut var dock Anna Cardell i Malmö, med motiveringen: ”Anna är en engagerad medarbetare som sätter människan i fokus. Hon har en balans i livet och har visat att hon gärna delar med sig av sin kompetens och sina erfarenheter.”

Anna Cardell kommer därmed att fungera som mentor för Carin Eggert, som sedan 23 års ålder lider av Kronisk Myeloisk Leukemi, KML:

– Det är ett mycket spännande projekt som jag är stolt att vara en del av. Att få möjlighet att coacha en ung tjej och dela med mig av mina erfarenheter är väldigt roligt och mycket givande. Carin är en fantastisk person och jag är mycket stolt över att få vara hennes mentor, säger Anna Cardell på DHL Freight Sverige.

DHL Freight har samarbetat med Projekt Playground sedan i fjol, då företagsledare och privatpersoner kunde ställa upp i Vasaloppet tillsammans med DHL inom ramen för projektet Dreams Delivered.

– Vi har valt att fokuserar på ett fåtal projekt och mitt hjärta brinner särskilt för barn och ungdomar, säger Peter Hesslin, vd DHL Freight Sverige, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093