23948sdkhjf

Förarfokus för Jungheinrichs nya truckar

På CeMAT 2014 – världens största mässa för intralogistik – kommer Jungheinrich att visa sina nya truckmodeller samt sätta fokus på ergonomi, säkerhet och produktivitet.
De nya truckarna från Jungheinrich kommer att presenteras för en internationell publik på världens ledande intralogistikmässa – CeMAT – den 19 – 22 maj i Hannover, Tyskland. De förbättrade förarplatserna har redan börjat användas i den senaste serien hydrostatiska truckar samt 4- och 5-serierna elektriska motviktstruckar.
- Vi vill ge truckföraren en optimal förarplats, säger Stefan Pfetsch, produktansvarig för Jungheinrichs eldrivna motviktstruckar. I utformningen av denna har vi valt att fokusera på helheten istället för enskilda delar, för att skapa den bästa möjliga körupplevelsen
Den tekniska utvecklingen av förarplatsen inkluderar den nya styrenheten Duo Pilot som integrerats i ett justerbart armstöd, vilket gör trucken smidig att styra exakt dit föraren vill. Föraren justerar lätt Duo Pilot att passa för hur han sitter och arbetar precis som med Solo Pilot och Multi Pilot. Stefan Pfetsch förklarar att precisionsstyrningen kombinerat med den goda sikten över lasten ökar produktiviteten markant.
Den nyutvecklade kompaktmasten ökar sikten för föraren. Kedjor och slangar monteras i mastbalkarna och mastens design har blivit kompaktare.
- Detta ger föraren bättre sikt, även jämfört med den väldigt bra sikt som redan uppnåtts med tidigare Jungheinrichmodeller, säger Stefan Pfetsch.
I den nya generationen motviktstruckar från Jungheinrich finns även ett helt nytt, interaktivt förardialogsystem. När trucken är igång visas relevant information för varje situation på en multifunktionsskärm. Skärmen är lätt att läsa av och uppdateras kontinuerligt.
- Skärmen visar bara den information som är relevant och nödvändig för föraren att veta i en viss position, säger Stefan Pfetsch.
Kontrollpanelen har inställningsbara funktionsknappar som kan användas till att exempelvis aktivera tillvalda moduler, så som förarassistanssystem. Detta innebär ännu enklare menynavigering, där föraren helt enkelt trycker på knappen som aktiverar modulen han vill använda.
- Detta gör trucken mer ergonomisk, samtidigt som säkerheten och produktiviteten ökas, säger Stefan Pfetsch.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056