23948sdkhjf

Internationell lansering för svenskt upphandlingsverktyg

Det svenska upphandlingsverktyget Q3 lanseras på engelska, för att kunna slå sig in på den internationella marknaden.
Det svenska upphandlingsverktyget Q3, som används för att köpa och sälja hållbara vägtransporter, finns nu i uppdaterad form på engelska. Syftet är att ta det här svenska konceptet till den internationella marknaden. I verktyget finns bland annat digitala frågeformulär för jämförelse av transportörer, utökad instruktion om uppföljning av transporterna och en metodhandledning som guidar genom hela transportköpet. Verktyget kan även användas som en avtalsmall.

– De flesta använder Q3 för att det sparar tid, ger bättre transportekonomi och ökad hållbarhet, säger Lasse Holm, verksamhetschef för Q3 – Forum för hållbara transporter. Det finns en allt större medvetenhet om att ingen kan göra allt ensam men om vi är många som drar ett strå till stacken så åstadkommer vi stor skillnad.

Q3-verktyget lanserades år 2005 och är nu en välkänd standard på den svenska transportmarknaden.

– På den svenska marknaden har Q3 i snart 10 år varit en framgångsrik väg till hållbara transporter, säger Lasse Holm. Eftersom en stor andel av transporterna är internationella är det naturligt för oss att nu erbjuda verktyget även till internationella aktörer.

Den version som nyligen lanserades i Sverige och som nu är översatt till engelska, är den tredje uppdateringen av verktyget. De tidigare versionerna har varit gratis att använda men tillgång till den nya versionen är exklusiv för medlemmar i Q3 – Forum för hållbara transporter.

– Vi har fått signaler från den internationella, främst europeiska, transportmarknaden om att det saknas praktiska verktyg för hållbar upphandling av vägtransporter, säger Lasse Holm. När vi nu lanserar Q3 internationellt har vi säkerställt att det passar alla slags vägtransporter genom att det är våra svenska och internationella medlemmar från olika branscher som har utvecklat verktyget.

Q3 – Forum för hållbara transporter är en icke-kommersiell organisation som jobbar för att det ska bli enklare att köpa och sälja hållbara vägtransporter. Organisationen ägs av sina medlemmar, ett antal välkända aktörer med det gemensamma målet att skapa hållbar utveckling i transportbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078