23948sdkhjf

APM Terminals köper 4High för att lyfta

APM Terminals i Göteborg har köpt tolv nya 4High grensletruckar, för att effektivisera och miljöanpassa sin verksamhet i containerterminalen.
4High innebär att truckarna kan lyfta och transportera en container fritt över tre staplade containrar, vilket är en container högre än vad de befintliga truckarna kan. De har dessutom kapacitet till att lyfta två 20-fotscontainrar samtidigt, så kallade twin-lift. Ordern är på tolv grensletruckar som ska levereras i år, med en option på ytterligare tolv fram till 2017.

– Tack vare de nya maskinerna får vi på sikt en högre lagringskapacitet. Investeringen i nya truckar är också en del i den övergripande investeringsplanen på totalt 800 miljoner kronor för att få en långsiktigt högre kapacitet, produktivitet och effektivitet på terminalen, säger Keld Pedersen, vd på APM Terminals, i en kommentar.

APM Terminals har valt att investera i dieselelektriska grensletruckar, för att minska bränsleförbrukning och möta de skärpta miljökrav som finns. Den motorgeneration som maskinerna har utrustats med uppfyller de senaste emissionskraven i klassen EU off road stage 4. Enligt bolaget var även ökad säkerhet och arbetsmiljö tunga argument i valet av nya truckar:

– Tack vare att den nya hytten är tre meter högre upp och har en bättre placering än tidigare blir sikten för förarna bättre vilket är en förbättring både vad gäller arbetsmiljö och säkerhet. De nya hytterna är också ergonomiskt bättre utformade och stolen i hytten har fyrpunkts säkerhetsbälte vilket också är en viktig nyhet ur säkerhetssynpunkt, säger Keld Pedersen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062