23948sdkhjf

Green Cargo lämnar 40 orter

Green Cargo måste effektivisera sitt nätverk och väljer nu att lämna 40 orter som uppges ha för dåliga volymer.
Tanken är att effektivisera de 320 platser på 200 svenska orter samt 11 platser i Norge som fortsatt ska trafikeras av Green Cargo.

– Vi har tagit fram en produktionsmodell som ökar fyllnadsgraden i tågen och ökar lokproduktiviteten, både på de långa sträckorna och i växlingen ut till företag och hamnar. Med denna och andra åtgärder ska vi nå lönsamhet, säger Green Cargos vd Jan Kilström i en kommentar.

Beslutet om att 40 orter med små volymer utgår ur Green Cargos nätverk har tagits mot bakgrund att man helt enkelt inte lyckats fylla nätverket sedan före lågkonjunkturen. Den nya produktionsmodellen är ett sätt att lyfta resultatet och effektivisera organisationen. Fram till år 2016 ska personalstyrkan minska med 600 personer, och kring det pågår förhandlingar.

– Det är så här vi kan lyfta från förlust till lönsamhet och klara våra investeringar för framtiden. Att fortsätta köra miljöanpassade transporter med förlust år efter år är i sig ett miljöhot då det inte är hållbart i längden, säger Jan Kilström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078