23948sdkhjf

VW:s bud välkomnas

Budet på Scania-aktierna från Volkswagen är det minst dåliga alternativet, och ett nej skulle innebära ett dyk för aktiekursen. Det skriver Aktiespararnas vd Carl Rosén i Dagens Industri idag.
I debattartikeln konstaterar Carl Rosén att aktieägarna har tre alternativ: att säga nej till budet, att sälja till Volkswagen samt att sälja i marknaden. Av dessa alternativ anser han att det minst dåliga alternativet är att sälja till Volkswagen, för att förhindra att kursen rasar till 120–130 kronor per aktie. Volkswagens bud ligger på 200 kronor per aktie.

”Investor och Volkswagen har systematiskt misshandlat minoriteten i Scania. Därför är ett bud det bästa av två dåliga alternativ. Ansvaret för att makten redan har hamnat i Tyskland är Investors”, skriver Carl Rosén.

Samt vidare:

”Formellt tar vi inte beslut om budet förrän vår bolagskommitté har tagit ställning till nivån, men vi välkomnar budet. Vi tycker dock att ingen i det här läget skall förkasta det liggande budet. I så fall bibehålls den ohållbara ägarsituationen. Det är inget bra alternativ.”

Oavsett budrekommendation kommer Aktiespararna att föreslå bibehållen utdelning, en särskild granskare och återinsättande av valberedningen till stämman.

”Genom budet har Volkswagen för första gången på 14 år tagit sitt förnuft till fånga och lagt bud på minoritetens aktier. Vi får heller inte glömma att Volkswagen på grund av A-aktieinnehavet sitter på en bedövande röststyrka på 88,5 procent i Scania”, skriver Carl Rosén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078