23948sdkhjf

Helsingborgs Hamn ror hem ny storkund

Det tyska containerrederiet Hapag-Lloyd väljer Helsingborgs Hamn för sin lansering av direktanlöp och Sweden Danmark Express via Helsingborg.
Den nya linjen börjar trafikera Helsingborgs Hamn i mitten av mars, initialt med ett anlöp i veckan på slingan Hamburg, Köpenhamn, Helsingborg, Århus och Hamburg. Slingan trafieras med fartyget MV Jessica B.

– Våra kunder i Skåne och Helsingborg välkomnar vår satsning på en egen linje då det hjälper dem att skapa ännu bättre affärer. Vi fokuserar på att skapa effektiva transportkedjor med Hamburg och resten av världen och vi förväntar oss en stigande volym i takt med ökad kundefterfrågan i Sverige, säger Dirk Kaestner, Managing Director Hapag Lloyd Sweden AB.

Containerrederiet och transportföretaget Hapag-Lloyd har sedan tidigare transporterat 10 000 containrar årligen över Helsingborgs Hamn via andras fartyg. Men att man nu väljer att starta en helt ny linje innebär större volymer och expansionsmöjligheter för Helsingborg:

– Vi är glada och stolta över att lyckas teckna ett nytt samarbete med Hapag Lloyd. Deras beslut att satsa på oss stärker bilden av Helsingborg som en av Sveriges ledande hamnar. Det är ett kvitto på att vi skapar ett starkt erbjudande med den flexibilitet och service som kunderna efterfrågar, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064