23948sdkhjf

12 000 jobb kopplas till Helsingborgs Hamn

12 000 arbetstillfällen genereras direkt eller indirekt genom Helsingborg Hamn, som har en koppling till 330 företag i regionen.
Därmed har var 12:e jobb i regionen skapats genom hamnen. Det konstateras i en ny rapport från Lunds Universitet Campus Helsingborg. Studien har tittat på hur företag inom logistik, spedition, industriproduktion, livsmedel, lotsar, tull, trafikledningar, stuveriföretag, skeppshandel, järnvägs- och vägtransporter är beroende av hamnens läge och verksamhet.

– Hamnen har under mycket lång tid satt Helsingborg på världskartan och bidrar väsentligt till tillväxt och utveckling bland regionens företag. Med en ledande nordisk containerhamn i Helsingborg har en kedja av företag inom logistik, transport och livsmedel vuxit fram i närområdet. Rapportens slutsats pekar på betydelsen av en internationellt konkurrenskraftig hamn i Helsingborg, säger Michael Fransson, näringslivsdirektör i Helsingborgs Stad.

Rapporten om Helsingborgs Hamns betydelse för Familjen Helsingborg har författats av Jesper Brandin på institution Service Management, program Logistics Service Management.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063