23948sdkhjf

Södertälje Hamn vill ta in bemanningsföretag

Södertälje Hamn vill anlita bemanningsanställda istället för att ta in mer egen personal när efterfrågan ökar. Centrala förhandlingar med Transportarbetareförbundet har inletts.
Södertälje Hamn tvingades säga upp 16 anställda efter att man blivit av med ett stort uppdrag i våras. Nu vill man istället anlita två till tre årsinhyrda bemanningsanställda för ratt kunna möta en ojämn arbetsbelastning, rapporterar Arbetaren.

Hamnens lokala fackklubb avvisade initiativet:

– Vi är helt emot det. Det handlar inte om lilla Södertälje Hamn. Vi är oroliga för att vi blir utfasade och sedan tvungna att jobba i hamnen som bemanningsanställda, säger klubbens ordförande Patric Hörstam till tidningen.

Han uttrycker också en oro för att fler kommunala hamnar kan följa efter om Södertälje väljer att börja använda inhyrd personal.

Claes Hellgren, S, ordförande i Södertälje Hamns styrelse, anser att förslaget är okontroversiellt. Han menar att det handlar om att det inte alltid finns tillgänglig personal i dagens så kallade blixtsystem, som går ut på att extraarbetare med erfarenhet anställs vid behov.

Södertälje Hamns vd Erik Froste uppger att bristen på blixtarbetare vid flera tillfällen hindrat lossning i hamnen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062