23948sdkhjf

Coop på rätt spår prisas

Coop får ta emot det nationella transportpriset Årets Lyft av Godstransportrådet, för att under många år ha bevisat att järnvägen är ett transportslag för dagligvaruhandeln.
– Vi är stolta och glada att Godstransportrådet valt lyfta fram vårt upplägg av en intermodal lösning mellan väg och järnväg och att den fortfarande fungerar efter flera år, kommenterar Peter Rosendahl, transportchef på Coop.

Godstransportrådet skriver att Coop i sitt upplägg utvecklat både transportteknik, lastbärare och IT, med höga krav på både kvalitet och precision. Tåglösningen som en del av transporten har gett koldioxidbesparingar på cirka 4 500 ton per år.

– Upplägget med ett stopp i småländska Alvesta ingår i vår transport mellan Helsingborg och Bro där både frysta, kylda och rumstempererade livsmedel följer med. Drivkraften bakom vår satsning med Cooptåget är att spara pengar och miljö för att erbjuda våra kunder ekonomisk och ekologisk nytta, säger Carl-Fredrik Bernmar, chef för logistikutvecklingen inom Coop.

Godstransportrådets pris Årets Lyft är instiftat för att lyfta goda exempel på smarta miljövänliga transportlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064