23948sdkhjf

4 400 får gå från Volvo

Omvandlingen av Volvokoncernen får större konsekvenser än väntat på personalsidan, och biljätten drar ner med 4 400 tjänstemän och konsulter.
Efter att ha avslutat en detaljerad analys av det effektiviseringssprogram som Volvokoncernen började arbeta fram i höstas tillkännager man nu att 4 400 tjänster runt om i världen kommer att försvinna. Dessa inkluderar de tidigare annonserade 2 000 personer inom stabs och koncerngemensamma supportfunktioner, skriver man i den senaste delårsrapporten.

– Även om vi fortfarande har ett par kvartal kvar innan vi är helt igenom koncernens största produktförnyelse någonsin, så kommer innevarande år att karaktäriseras av effektiviseringar, inklusive neddragningar av aktiviteter och kostnader samt personalminskningar, kommenterar Olof Person, Volvos vd och koncernchef.

Antalet tjänstemän runt om i världen kommer minska framför allt inom Group Trucks Operations, Group Trucks Technology, Group Trucks Sales and Marketing EMEA, IS/IT, Finans och Human Resources.

– Det här är en konsekvens av den omvandling som koncernen genomgår. Med en ny organisation och nya arbetssätt på plats kan vi också använda våra resurser på ett mer kostnadseffektivt sätt. Personalminskningarna kommer att påbörjas omgående och den övervägande delen kommer genomföras 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078