23948sdkhjf

CargoNets vd lämnar bolaget

Are Kjensli lämnar nu CargoNet och befattningen som bolagets vd – en post han haft under åtta års tid. Arne Fosen har utsetts till ny vd.
Arne Fosen kommer närmast från CargoNets ägare, den statliga norska järnvägskoncernen NSB och befattningen som vice koncernchef.

– CargoNet befinner sig i en krävande ekonomisk situation efter flera år med betydande tapp och omstruktureringsåtgärder, säger Geir Isaksen, styrelseordförande i CargoNet. Resultatet för 2013 visar att det finns behöv för ytterligare en omfattande omställning i bolaget, och styrelsen och Are Kjensli är överens om att det bäst kan genomföras av en ny ledning.

CargoNet bedriver omfattande intermodala transporter järnväg-lastbil i Norge. Under många års tid drev man också omfattande intermodal trafik i Sverige, men hösten 2011 beslutade man sig för att på kort varsel och under dramatiska former avveckla all sin omfattande intermodala trafik i Sverige. Detta eftersom man under en lång period förlorat rejält med pengar på denna verksamhet.

Efter den turbulens som upppstod bildades ett nytt bolag – Real Rail – som bedriver intermodala transporter på linjerna Göteborg–Luleå, Göteborg–Umeå, Nässjö–Luleå, Nässjö–Umeå, Helsingborg–Luleå och Helsingborg–Umeå.

Real Rail har Sandahlsbolagen som huvudägare och CargoNet som minoritetsägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079