23948sdkhjf

Triton tar bladet ur munnen om GDL Transport

Thomas Hofvenstam, partner i DSVM Groups huvudägare, riskkapitalbolaget Triton, tycker det är trist att DSVM Group genom chefsturbulensen i GDL Transport ännu en gång drabbas av att chefer inom DSVM Group bryter mot interna regler och tvingas bort.
– Det är ledningen som ar ansvaret för att hantera den operativa verksamheten, men jag kan konstatera att det är trist det som har skett, säger han till Berlingske Tidene. Men det viktigasteär att det aldrig har varit något tvivel om bolagets policier och det är nolltolerans att bryta mot dem.

Triton brukar av tradition vara synnerligen sparsam med kommentarer om de bolag som ingår i deras portfölj. Men nu tar Thomas Hofvenstam, partner i Triton med ansvar för DSVM Group alltså bladet från munnen.

GDL Transports ägarbolag DSVM Group har de senaste åren drabbats av en rad händelser, där medarbetare i ledande befattningar – förutom i Sverige även i Danmark – har varit involverade i misstankar om svindlerier och för att ha brutit mot interna regler.

Riskkapitalbolaget Triton är huvudägare med FIH och LD som minoritetsägare. Dessutom kontrolleras cirka tio procent av aktierna av ett antal medarbetare i DSVM Group.

I början av 2013 var DSVM Group (tidigare DSV Miljö) till salu och Nordea i Köpenhamn anlitades som bank. Men planerna på att hitta nya ägare till bolaget flyttades framåt i tiden.

– Vi har nu länge haft bolaget i vår portfölj, så självklart kommer det att säljas vid någon tidpunkt, men för närvarande är det ingen försäljningsprocess igång, säger Thomas Hofvenstam till Berlingske Tidene.

DSVM-koncernen har cirka 900 anställda och omsättningen det brutna räkenskapsåret 2012/2013 uppgick till motsvarande cirka 4,7 miljarder svenska kronor (3,8 miljarder danska kronor).
2011 byttes ledningen i DSVM Group ut. Då lämnade Jens Lundsgaard som vd och Leif Tullberg som styrelseordförande för att ersättas av Per-Anders Hjort som vd och Finn Johnsson som styrelseordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062