23948sdkhjf

Färdigkört hos Bring för Kim Johansen

En av Nordens största transport- och logistikkoncerner – Bring/Posten Norge – avbryter nu allt samarbete med den danska internationellt verksamma åkerikoncernen Kim Johansen International Transport A/S.
Bring/Posten Norge upptäckte i en leverantörsrevision att det sätt som Kim Johansen driver sin verksamhet på avviker från Bring/Posten Norges krav på etisk standard.

– Jag kan bekräfta att vi har sagt upp våra avtal med Kim Johansen International Transport A/S efter att ha genomfört en leverantörsrevision, säger Elisabeth Gjölme, Koncerndirektör Kommunikation i Bring/Posten Norge till Transport & Logistik iDag/Transportnet. I samband med revisionen upptäckte vi förhållanden i bolagets verksamhet som aviker från Posten Norges krav på etisk standard.

Elisabeth Gjölme förklarar att man efter genomförd leverantörsrevision presenterade dessa förhållanden för bolaget, men att de inte har visat någon vilja till att ändra sin praxis.

– Därför har vi valt att avsluta samarbetet med Kim Johansen International Transport A/S, säger hon. Bring/Posten Norge genomför rutinmässiga genomgångar av utvalda leverantörer för att undersöka om bolagen lever upp till Posten Norge-koncernens etiska standard, bland annat arbetsvillkor för chaufförer i verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063