23948sdkhjf

DHL ökar kapaciteten på Arlanda

DHL Express inför ett andra dagligt flyg som förbinder Sverige med världen. Det innebär att företaget fördubblar kapaciteten på Arlanda där syftet är att kunna hantera den ökade efterfrågan på internationella expressleveranser.
Företaget expanderar sin operativa verksamhet på Arlanda genom att utöka antal flygplan från ett till två per dag. Detta för att kunna hantera de ökade volymerna av internationella expressleveranser.

Ett flygplan kommer från DHL Express europeiska nav i Leipzig och ett kommer från Köpenhamn, de landar på Arlanda tidigt på morgonen och avgår sent på kvällen. Ökningen kommer att förbättra DHL Express ledtider både när det gäller export och import.

– Detta är en del av vår långsiktiga plan för vårt nordiska och europeiska nätverk. Det finns ett ökat kundbehov av ännu snabbare ledtider inom Europa och resten av världen. Samtidigt ser vi en ökad volymtillväxt av både export och import, driven främst av små- och mellanstora företag som expanderar sin internationella handel. Därför arbetar vi ständigt på att optimera och stärka vårt nätverk för att kunna möta våra kunders behov, säger Ted Söderholm, vd på DHL Express i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062