23948sdkhjf

Trafikverket stänger spår

Omfattande rälsskador som måste åtgärdas omgående gör att Trafikverket stänger av spåret mellan Murjek och Tolikberget lördagen den 21 december. Det drabbar bland annat malmtransporterna och persontrafiken.


– Det är beklagligt att avstängningen får negativa konsekvenser för trafiken på Malmbanan, men vi har upptäckt så pass allvarliga fel som gör att banan måste åtgärdas direkt. Säkerheten måste alltid komma först, säger Rikard Granström som är projektledare för Södra Malmbanan.

För att säkerställa säkerheten fram tills arbetet är utfört har Infranord nu daglig tillsyn av sträckan och högsta tillåtna hastighet för trafiken är sänkt till 40 km i timmen. Totalt ska 350 m räls bytas. Att rälsen är i behov av byte har varit känt länge, men på senaste tiden har nedbrytningen av rälsen skett snabbare än beräknat.

Det är svårt att göra en exakt uppskattning av hur lång tid arbetet kommer att ta beroende på att spåret är fruset och översnöat. En preliminär prognos är att arbetet kommer att pågå från klockan halv nio på morgonen fram till klockan fyra på eftermiddagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063