23948sdkhjf

E-handeln i juletid

Arbetet med Logistik & Transport 2014 är i full gång. Och de signaler arrangörerna får från marknaden är positiva. Man har lyssnat på såväl branschråd som besökarråd och det betyder en rad nyheter inför nästa år. 2014 kör man en renodlad logistikmässa den 7 – 8 maj med en konferens som är ännu mer integrerad i utställningen än tidigare. Tanken är att skapa en tätare koppling mellan utställare och konferensdelegater.
2014 kommer Logistik & Transport även att ha e-handel som ett spännande konferensspår.
I en verklighet där tempot blir allt snabbare och e-handeln tar för sig, hamnar logistiken i handelns fokus. Så visar sig också intresset för dagsaktuella logistikfrågor vara stort. Det framkom med all önskvärd tydlighet med tanke på att Detaljhandelns Logistikdag, som gick av stapeln på Stockholm Waterfront den 21 november, samlade 230 deltagare och ett betydande antal utställare/partners. Temat för årets konferens gång var ”Fler säljkanaler ger nya utmaningar”.
Detaljhandelns Logistikdag är en årligen återkommande konferens med Transport & Logistik iDag som huvudarrangör
Gustaf Tunhammar från Virtusize blev snackisen i pauserna på Detalhandelns Logistikdag. Han har hittat lösningen på modebranschens problem med returer vid köp av plagg på nätet. Det handlar om ett virtuellt provrum. Med hjälp av ett digitalt system kan kunderna hitta rätt storlek med ett tidigare plagg som utgångspunkt. Det innebär att modebranschen kan dra ned på sina transporter och därmed minska kostnaderna.
Allt fler köper sina julklappar via e-handelns kanaler. Förutsättningar finns för en god jul för svenska konsumenter och för svensk detaljhandel. Hushållen är köpstarka och konsumentförtroendet är på nivåer vi inte sett på flera år. Låga räntor, låg inflation, en stark krona och löneökningar innebär att hushållen är fortsatt köpstarka. Hushållen bedöms dessutom ha ett visst uppdämt konsumtionsbehov efter månader av minskade inköp och om de så önskar finns möjligheter att minska det höga sparandet och avsätta resurser för att konsumera.
HUI Researchs prognos är att vi kommer att få se ett rekord, om än ett försiktigt sådant. Tillväxten i december månad förväntas bli 1,5 procent.
Med dessa rader önskar jag alla läsare, annonsörer och samarbetspartners en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Anders Karlsson
Chefredaktör, Transport & Logistik iDag/Transportnet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095